Home » Borettslag og sameie » 5 spørsmål dere bør stille før dere velger ladeleverandør i borettslaget/sameiet
Sponset

Dere har bestemt dere for å skaffe elbillading i borettslaget eller sameiet, og helt sikkert sett på flere ulike ladeleverandører og løsninger.Før dere tar beslutningen, har vi noen tips til spørsmål det kan være lurt å spørre de ulike aktørene.

1. Vil ladeleverandøren følge deg opp underveis i hele prosessen og er transparente i sitt arbeid?

Det begynner å komme mange aktører på markedet som tilbyr elbillading i borettslag og sameier. Det er mange hensyn og vurderinger som skal tas underveis, og derfor er det viktig å jobbe med en leverandør som er pålitelig og vil følge dere opp underveis i hele prosessen.

2. Hvordan er kundeservicen og responstiden til ladeleverandøren?


Innimellom trenger man umiddelbar hjelp, og da holder det ikke med «ofte stilte spørsmål» på nettsiden eller muligheten til å sende en mail. Det er innmari kjipt å oppleve tekniske utfordringer med en ladeboks, bare for å finne ut av at kundeservice ikke åpner før mandag klokken 08. Det er grunnen til at vi i Mer har valgt å ha døgnåpen kundeservice for alle tekniske spørsmål, hele året.

3. Hvilke løsninger tilbyr leverandøren?

Det varierer mye hvilke løsninger ladeleverandører tilbyr i sine ladeanlegg, og derfor kan det være lurt å kartlegge hvem som tilbyr hva. Eksempler på ting det kan være lurt å finne ut mer om er:

• Tilbyr leverandøren smart lastbalansering?
• Benytter leverandøren seg av OCPP – en åpen protokoll som gjør det mulig å enkelt oppdatere og kommunisere med laderne?
• Får dere tilgang til egen driftsplattform?
• Kan dere selv bestemme pris per kWh?

4. Hvordan gjennomføres det administrative?

Med et helt ladeanlegg følger det også med en del administrativt arbeid. Hvem har ladet hvor mye, og hvor mye skal de betale? Hvordan skal de betale? Ikke minst: hvem skal ta seg av dette arbeidet?

5. Hva skjer dersom dere ønsker å bytte
ladeleverandør?

Man kan som regel velge mellom å eie eller leie et ladeanlegg, og man knytter seg som regel til én leverandør for hele anlegget. Derfor er det viktig å være klar over hva som skjer dersom man senere ønsker å bytte leverandør og hvilke kostnader dette kan medføre. Det er også verdt å være oppmerksom på om man blir bundet til spesifikke leverandører eller produsenter av utstyr til ladeanlegget – for eksempel selve ladeboksene.

Kontakt oss for gratis befaring og et uforpliktende tilbud.
For mer informasjon: besøk mer.no/brl

Neste artikkel