Home » Borettslag og sameie » Bærekraftige balkongløsninger
Sponset

Med de innglassede balkongløsningene til Balco får du ikke bare en energibesparende balkong, men også et langvarig uteområde – også utenom sommeren.

Balkonger er utsatt for all slags vær, og vil over tid ha behov for rehabilitering. Heldigvis finnes det alternativer som ikke bare har en lang holdbarhet, men som også vil være besparende for energiforbruket i leiligheten.

— Våre innglassede balkonger er en åpen løsning og vil fungere som et uteområde du kan benytte også utenom sommeren. Balkongen har en isolerende effekt, som blant annet medfører et lavere energiforbruk i leiligheten og dermed et bærekraftig preg, sier Ann-Sofie Lundbergh, markedsansvarlig i det svenskeide selskapet Balco.

Smidig byggeprosess

— Vi mener det er besparende på mange ulike måter å gå til innkjøp av en innglasset balkong. I mange tilfeller trenger ordinære balkonger rehabilitering hvert femtende år. Våre løsninger har derimot en holdbarhet på 90 år, som blant annet gir kunden gode muligheter i henhold til å få gode lånevilkår i banken når et slikt prosjekt skal finansieres, fortsetter hun. 

Ann-Sofie Lundbergh, markedsansvarlig i Balco. Foto: Balco

Balco har drevet virksomhet i Norge siden 1997, og har montert over 30 000 innglassede balkonger til over 300 prosjekter på både små og store boligselskaper. Lundbergh forteller at byggeprosessen på deres balkongløsninger er smidig, og at hver kunde vil være involvert i prosessen fra start til slutt.

Resirkulerbare materialer

— Vi nærmer oss 350 prosjekter i Norge, og har med det mange gode referanseprosjekter som våre norske kunder kan se på. I og med at vi prefabrikerer alle våre innglassede balkonger, vil også byggeprosessen ta kortere tid enn vanlig. Blant annet brukte vi åtte måneder på å montere 965 balkonger for et stort boligselskap, sier Lundbergh.

Balco benytter kun resirkulerbart materialer i sine balkongkonstruksjoner, og utfører ifølge Lundbergh hele sin virksomhet i eget hus.

— Alt fra produktutvikling, produksjon, konstruksjon og montasje i tillegg til kompetanse finner sted i våre egne lokaler, avslutter hun.

Besøk www.balco.no for mer informasjon om Balcos balkongsystemer.

Av Andreas Aguilera Myrvold

Neste artikkel