Skip to main content
Home » Borettslag og sameie » Dugnadens viktigste samarbeidspartner fyller 100 år
Sponset

Jubilanten er det tradisjonsrike logistikkselskapet Løvås Transportfirma AS som er godt kjent blant mange av Stor-Oslos borettslag og sameier, særlig i forbindelse med vår- og høstdugnad. Nå forbereder selskapet nye hundre år.

Det er veldig mange borettslag og sameier som velger å benytte Løvås hver gang de trenger containere. Da vet de at hele leveransen blir profesjonelt håndtert fra A til Å. Dessuten scorer Løvås veldig godt på god telefonsupport og legger sin stolthet i å kunne svare på spørsmål med en gang uten å gå via mange ledd. Sånt legger kundene merke til.

– Vi har korte beslutningsveier og skal være enkle å kommunisere med. Dette er verdier vi har med oss fra den gang vi var et familieselskap. Vi vil gjerne forenkle hverdagen til kundene våre. Derfor gjør vi det vi kan for å hjelpe dem med de problemene de måtte ha uten å måtte gå gjennom mange ledd, eller bli satt over til en rekke forskjellige saksbehandlere. Hos oss skal du få svar med en gang, sier daglig leder i Løvås Transportfirma AS, Lars Anthony Breirem-Randin, eller bare Tony, som alle kaller ham.

Les mer om Løvås Transportfirma her!

Gjør det riktig første gangen og spar penger

Over tid samler det seg opp store mengder avfall av mange forskjellige typer, og alle disse forskjellige fraksjonene skal absolutt ikke kastes i den samme containeren.

– De som gjør det får gebyrer som blir mye dyrere å betale enn å bestille containere som gjør det mulig å sortere riktig. Dette krever erfaring og kompetanse, men er noe vi hjelper til med sånn at sorteringen blir riktig med én gang. Da forløper dugnadene lettere, samtidig som kostnadene for å kvitte seg med avfallet blir lavere. Enkelte ganger kommer vi på befaring i forkant av dugnaden for å avdekke hva som trengs, men i de fleste tilfeller avklarer vi det på telefonen, forklarer Tony.

Ofte er det mye forskjellig som skal kastes. Det kan dreie seg om alt fra sykler, bildekk, maling, såpe, bilbatterier, gamle TV-apparater eller vaskemaskiner, til grener, løv og annet hageavfall hvis det har vært hagedugnad.

Skal dere ha dugnad eller har dere byggeprosjekter på gang? Løvås kan hjelpe med alle typer containere og andre tilhørende tjenester.

– Hvis vi kjenner omfanget kan vi levere riktige containertyper som dekker alle behovene. I mange tilfeller stiller vi også med en egen miljøcontainer som er bemannet. Da står vår representant gjerne sammen med vaktmester, eller noen fra styret, og sørger for at sorteringen skjer riktig ute på eiendommen. Da unngår vi at avfall, som for eksempel kan være farlig, kommer på avveie og havner i en vanlig avfallscontainer og at boligselskapet mottar avviksgebyr, fortsetter han.

Foto: Løvås Transportfirma

Et selskap i kontinuerlig utvikling

For mange boligsameier er nok Løvås kjent som selve dugnadspartneren. Derfor er styrene ofte minst like opptatt av å ringe til Løvås for å bestille containere, som de er av å innkalle beboerne som skal gjennomføre dugnaden.

– Vi får ofte tilbakemeldinger om at det er så enkelt å forholde seg til oss. Årsaken er nok at vi kjenner kundene våre. Hvert år ringer det vaktmestre til oss som bare sier at de vil ha «det samme som sist». Da vet vi hva de skal ha, og det leverer vi til avtalt tid, på avtalt sted og til avtalt pris, understreker Tony.

Da Løvås Transportfirma ble etablert i 1921, bare noen få år etter første verdenskrig, fungerte virksomheten mer eller mindre som en skraphandel der transporten stort sett foregikk med hest og kjerre. Siden den gang har selskapet vært i kontinuerlig utvikling. En viktig milepæl var da Nordeng-familien kjøpte opp selskapet på 1960-tallet. Siden har selskapet bygd videre på Løvås sine gode familieverdier og ekspandert organisk. I dag er Løvås et moderne og veldrevet logistikkselskap som server Stor-Oslo med 25 biler og omsetter for nesten 150 millioner årlig.

– Etter 100 år i bransjen jakter vi fremdeles forbedringer for kundene våre, men vi har allikevel klart å ta vare på følelsen av å være et familieselskap som det er hyggelig å ta kontakt med og enkelt å forholde seg til, sier Tony.

– Vi har opplevd en formidabel utvikling i løpet av hundre år, men vi ønsker å utvikle oss videre. Det viktigste som står på agendaen akkurat nå er klima- og miljø. Derfor har vi allerede anskaffet en gassdrevet kranbil der krana er 100 prosent elektrisk – og som bursdagsgave til oss selv har vi bestilt Norges aller første helelektriske liftbil. Det blir gøy for oss, bra for kundene og godt for klimaet, avslutter Tony.

Tekst: Tom Backe

Next article