Home » Borettslag og sameie » «Elbil-veteran» om norsk smartlader – Jeg slipper å tenke noe særlig, egentlig
Sponset

– Det var et par måneder der jeg måtte kjøre til ladestasjon. Det var slitsomt og tok mye tid. I tillegg ble det dårlig for helsen i lengden. Det ble en del sjokolade mens jeg satt der og ventet.

I garasjen sin i Åsane demonstrerer elbil-eier Harald Lien hvor enkelt det har blitt for sjåfører som ham siden den gang.

– Nå er det jo bare å plugge inn laderen om kvelden og så er bilen klar til jeg skal på jobb igjen om morgenen. Jeg slipper å tenke noe særlig på det, egentlig. Alt funker som det skal, forteller han mens han plugger Zaptec-laderen sin til bilen.

Som elbilbruker var Harald tidlig ute. På vei til jobb en morgen for åtte år siden spottet han en Tesla og forelsket seg momentant. Det var bare tilfeldig at han også var på markedet etter ny bil.

– Jeg kjører for det meste kortere distanser og tenkte at en elbil kunne passe for meg. På den tiden var jo rekkevidde på elbilene stort sett rundt 100 kilometer. Mye har skjedd siden den gang.

Les mer om fordelene med Zaptec i sameier og borettslag

Profil bilde av Harald Lien og Trond Endresen
Til høyre Trond Endresen, til venstre Harald Lien.

Sikkerhet først

I boligeierforeningen der Harald bor er det høy biltetthet og stadig flere av disse er elektriske. Styreleder Trond Endresen forteller at det først og fremst var av sikkerhetsmessige grunner at de begynte å lete etter en felles løsning for elbillading.

– Vi har garasjer som er bygget i tre og et strømnett fra 1986. Når flere og flere begynte å lade bilene sine, var det viktig for oss at sikkerheten til beboerne også ble ivaretatt.

Styret i boligeierforeningen fikk tilbud fra tre forskjellige leverandører før de til slutt gikk for Zaptecs ladesystem. Det var flere grunner til at de valgte nettopp denne løsningen.

– Zaptec tilbydde den beste totalløsningen når det gjelder sikkerhet, design, brukervennlighet og rettferdig fordeling av strøm. Det var valget som i våre øyne best mulig ville ivareta fellesskapets interesser.

– Økonomi er viktig for folk

Ny infrastruktur for lading i nabolaget viste seg fort å ha flere fordeler. Blant annet tilbyr Zaptecs smartløsning en rettferdig og oversiktlig fordeling av strøm i tilfeller der flere deler samme strømnett.

Som styreleder har Trond Endresen oversikt over hele ladesystemet gjennom skytjenesten Zaptec Portal. Her er det lett å se om noe skulle være galt med en av enhetene og få oversikt over strømforbruket. Foreningens kasserer bruker oversikten når strømregningene skal sendes ut.

Og, ikke minst, hver enkelt beboer har også tilgang til oversikten.

– Det er lett å bruke appen til å sjekke om regningen stemmer overens med strømforbruket. Økonomi er viktig for folk, sier Trond.

elbil Zaptec- ladestasjon i hjemmet
Zaptecs smartløsning, «hjernen i skyen», etablerer automatisk en køordning og sørger for at alle i nabolaget får strømbehovene sine møtt på en rask og effektiv måte. Foto: Zaptec

Rettferdig og intuitivt

Nedre Ulsetskogen Huseierforening består av totalt 86 boliger som deler strømnett. Selv om hver enkelt beboer eier eget hus og egen garasje er det viktig å finne gode og rettferdige løsninger for fellesskapet.

– I og med at vi har den infrastrukturen som vi har handler det mye om fordeling av strøm og kapasitet på strømnettet. Dersom vi hadde operert med forskjellige typer enkeltstående ladere hadde det ikke vært forenelig med en rettferdig fordeling av strømmen, forteller Trond.

Zaptecs smartløsning, «hjernen i skyen», etablerer automatisk en køordning og sørger for at alle i nabolaget får strømbehovene sine møtt på en rask og effektiv måte. Det skal sikre et stabilt og forutsigbart ladesystem.

– Så langt har jeg aldri opplevd at jeg ikke har fått ladet når jeg trenger det, forteller Harald.

Finn ut hvorfor Zaptec er riktig i ditt nabolag

Tekst: Zaptec

Neste artikkel