Skip to main content
Home » Borettslag og sameie » – Eneste som våget å bygge balkonger
Sponset

Leiv Egil Breivik skuer utover Bergen, tilfreds med at Sameiet under Løvstakken bygget balkonger til de 31 leilighetene.

Styrelederen er ikke i tvil om at beslutningen om å få balkonger i sameiet var riktig.

Kraftig prisøkning på leilighetene

Mellom 200 000 til 235 000 kroner kostet det hver leilighet å få balkong. I 2014 var prosjektet fullført, kanskje mot alle odds. Balkongentreprenøren var den eneste som våget å påta seg prosjektet.

– Leilighetene har hatt en prisvekst fra 500 000 kroner til 1 000 000 kroner. Det er klart at det har vært en god investering, sier Breivik. Sameiet ligger i et svært tettbygd strøk langs Nordre Skogveien. Uteplassen fungerer dermed som en slags terapi, et sted beboerne kan nyte i ro og stillhet, som en egen, innglasset privat sfære og oase, sier Leiv Egil Breivik.

Balkongentreprenøren AS tilbyr balkongsystemer for alle typer bygg. Les mer her!

Lot være å bygge balkonger

Sameiet ble oppført i 1993 og den gang handlet det om å bygge billigst mulig. Utbyggeren Selmer ASA sløyfet derfor de planlagte balkongene. Og da balkonger igjen ble aktualisert for snart ti år siden, kom også utfordringene; hvordan bygge balkonger i et så ulendt terreng og med så dårlig tilkomst?

Balkongentreprenøren var den eneste som våget å ta utfordringen, humrer styrelederen, som også er professor emeritus i engelsk ved Universitet i Bergen.

Fantastisk utsikt

– Men Balkongentreprenøren greide å gjennomføre prosjektet. I 2014 var prosjektet fullført, legger Breivik til.

Nå kan de aller fleste sitte på balkongen å nyte den fantastiske utsikten over byen, Fløien og Ulriken. Breivik forteller at beboerne er veldig fornøyd med balkongene, som dessuten krever svært lite vedlikehold.

Ingen smålighet

– Det er flere kjøpere som har uttalt at de ikke hadde kjøpt leilighet her om det ikke var for balkongene, sier Breivik. Han roser også Balkongentreprenøren, og ikke bare for at de våget å ta prosjektet.

– Balkongentreprenøren har vært veldig grei å forholde seg til, konstruktiv og imøtekommende, og aldri noen form for smålighet, konstaterer Breivik.

Balkongentreprenøren AS tilbyr balkongsystemer for alle typer bygg. Les mer her!

Next article