Home » Borettslag og sameie » Enkel, smart og forutsigbar elbillading for borettslag og sameier
Sponset

Ohmia Charging senker terskelen og tar selv kostnaden for installeringen. Med langsiktig tenkning slipper borettslaget reinstalleringer og dobbeltarbeid.

– Vi vet at de aller fleste kommer til å ha elbil på sikt, så vi kan like gjerne gjøre alt klart og ordentlig med en gang. Vår løsning gjør det enkelt for styreledere og brukervennlig for beboerne, sier CTO Leif Richard Bones Egge i Ohmia Charging AS.

Brukervennlighet og at det skal være enkelt for de som bruker ladeanleggene er noe som er viktig for Ohmia Charging. I tillegg vil de at det skal være minst mulig administrativt arbeid for styrelederne. Det norske selskapet ble etablert i 2019 og har allerede rukket å bli Norges største leverandør av elbillading til borettslag og sameier. Ohmia Charging er eid av TrønderEnergi, som har mange tiårs erfaring og kompetanse på ren energi og omstilling.

Hvor mange elbilplasser trenger egentlig et borettslag?

Når et borettslag grubler over hvor mange elbiler beboerne har og hvor mange det kommer til å bli fremtiden, har Ohmia Charging en løsning som går ut på å tenke frem i tid og montere et høyteknologisk ladeanlegg med lademulighet på alle parkeringsplassene med en gang.

– Det er mange leverandører med ulike forretningsmodeller der ute, men vi er vel de eneste som har fulldekning på alle p-plasser som standardløsning . Istedenfor å bygge ett og ett ladepunkt for så å måtte komme tilbake og montere flere senere, tilbyr vi å montere en løsning hvor beboere enkelt bestiller sin ladeboks når behovet melder seg. For å få til en slik fleksibilitet har vi vært ganske målrettede med tanke på hvilke leverandører vi benytter oss av. Det er helt klart Easee som har den mest skalerbare løsningen når det kommer til såkalt bakplatemontasje, forklarer Bones Egge.

– Er ikke en slik stor etablering veldig kostbart?

– Jo, det koster en del, men den kostnaden tar vi for kunden. Det eneste kunden trenger å gjøre, er å bestille abonnement på våre nettsider, så mottar de en lader som de enkelt klikker på plass selv. Kunden betaler en månedssum hvor alt er inkludert, også strømmen. Det er heller ingen bindingstid, forklarer Egge.

For godt til å være sant?

Med sine 30.000 klargjorte ladeplasser og omkring 20.000 p-plasser til oppføring er Ohmia Charging klart markedsledende i Norge. I det langstrakte landet vårt med variert klima, er det mange som er bekymret for uforutsigbare strømpriser.

– Vi har en fast abonnementspris basert på hvilken bil du har og hvor langt du kjører i året. Dette gir en forutsigbarhet som mange kunder setter pris på.

Dette høres jo for godt ut til å være sant?

– Vi ser på dette som langsiktige avtaler som kommer alle parter til gode. Vi sørger for drift av anlegget, forsikringer, service og oppdateringer, mens kunden betaler for bruken. Dette vil jo også øke verdien på boligen.

– Hva med overbelastning av strømmen, når julaften kommer og alle skal ha ribba i ovnen?

– Alle leiligheter og bygg er dimensjonert for at alle skal kunne lage mat samtidig på julaften. Det vi gjør er at vi setter en måler på bygget som sørger for at når beboerne har høyt forbruk, skrus ladekapasiteten litt ned og belastningen flyttes til et tidspunkt hvor forbruket er mindre. Slik har vi kontroll, sier Bones Egge. Innen kort tid rulles denne løsningen ut til de aller fleste anleggene.

Strøm tilbake til nettet?

Akkurat som ved solcelle på taket, kan ubenyttet strøm føres tilbake til nettet. Det å lagre energi når den er billig og bruke den når den er dyr, er noe Ohmia Charging ser på som interessant og en mulig løsning fremover.

– Vi liker jo å tenke langsiktig og selv er jeg en skikkelig ladenerd, så dette er spennende, ler Bones Egge. Dersom bilen har nok strøm, kan strømmen fra bilbatteriet føres tilbake til bygningen. Dermed går bygningen på billig batteri i stedet for dyr strøm. Dette vet vi kommer, og vi i Ohmia Charging vil alltid være i forkant, så vi vurderer fortløpende om dette er interessant for både oss og våre kunder, avslutter han.

Bor du i et borettslag eller sameie med Ohmia Charging? Som ny kunde får du t.o.m. 31. desember tre måneders gratis lading!

Bruk kampanjekode JUL2021 – les mer på ohmiacharging.no.

Av Cathrine Naglestad

Neste artikkel