Skip to main content
Home » Borettslag og sameie » Et smidig balkongprosjekt
Sponset

Da borettslaget Trondhjemsveien 170 skulle ettermontere nye balkonger valgte de Oslo Murmesterbedrift som totalentreprenør. – Det var et godt valg, sier styreleder i borettslaget, Jørgen Andersen.

Da borettslaget Trondhjemsveien 170 sto ferdig i 1936, var det OBOS sitt syvende utbyggingsprosjekt. Eiendomsmassen, som er hesteskoformet, inneholder 97 leiligheter og fasaden er i teglstein. Enkelte av leilighetene har hatt balkonger helt siden starten, men de fleste var bygd uten.

– I 2013 ble det behandlet et vedtak om å ettermontere nye balkonger, men forslaget fikk ikke flertall fordi det ble for dyrt. Siden den gang har styret jobbet med en litt annen modell på felleskostnadene og anlagt bergvarme. Det har gitt en helt annen økonomisk situasjon. I 2019 ble det fattet et nytt vedtak, og det ble positivt, forklarer styrelederen.

Ekstern prosjektledelse

OBOS Prosjekt har hatt prosjektledelsen og bidratt i hele prosessen.

– Det var OBOS Prosjekt som foreslo hvilke leverandører vi burde sende ut anbud til. Det var også de som anbefalte oss å velge tilbudet fra Oslo Murmesterbedrift. De har også bidratt underveis, og bisto ved overtakelsen som var nå i mai. Vi i styret synes det har vært godt å få dra nytten av ekspertisen til OBOS Prosjekt – det gir liksom en ekstra trygghet, fortsetter han.

Les mer om Oslo Murmesterbedrift her!

Godt gjennomført

Oppdraget til Oslo Murmesterbedrift var å ettermontere eller utvide i alt 85 balkonger. Som totalentreprenør gjorde de både konstruksjonsarbeidet og koordinerte alle underleverandørene. På den måten hadde styret kun én kontaktperson å forholde seg til, nemlig prosjektlederen i Oslo Murmesterbedrift.

– Vi har vært godt fornøyd med Oslo Murmesterbedrift gjennom hele prosessen. De har vært flinke til å gi jevnlig beboerinformasjon, og de har gitt oss gode svar når vi har bedt om endringer eller tillegg underveis. Fremdriftsmessig ville de også blitt ferdig til avtalt tid i slutten av mars hvis vi ikke hadde bestilt mange ekstraarbeider som gjorde at hele prosjektet ble avsluttet litt senere. Totalt sett kan jeg oppsummere med at vi er glade det var Oslo Murmesterbedrift som vant anbudet og fikk oppdraget hos oss, sier Andersen.

Foto: Sarah Casu

Et spennende prosjekt

Anders Røren som er prosjektleder, og har vært ansvarlig for gjennomføringen for Oslo Murmesterbedrift, synes også at oppdraget for Trondhjemsveien 170 har vært et spennende prosjekt.

– Hvis jeg skal trekke frem noe spesielt, så er det nok måten balkongene er innfestet på som jeg er aller mest fornøyd med og som gjør at jeg syns at resultatet ble ekstra bra. Enkelt forklart er balkongene festet i etasjeskillene på en slik måte at vi ikke måtte bruke hverken krysstag eller søyler som balkongene hviler på. Sluttresultatet er at det ser ut til at balkongene er originale og alltid har vært der, forklarer han.

Oslo Murmesterbedrift AS er en av Oslos største på utvendig rehabilitering. Ta kontakt for en uforpliktende befaring.

– I tillegg må jeg berømme det gode samarbeidet vi har hatt. Det har vært et trepartssamarbeid mellom styreleder, OBOS Prosjekt og oss, og det har virkelig fungert bra, tilføyer han.

Fornøyde beboere

Tilbakemeldingene fra beboerne etter ferdigstillelsen er god. De er fornøyde med resultatet og at de har fått et helt nytt uterom.

– Derfor kan vi konkludere at dette på alle måter har vært et vellykket prosjekt, avslutter styreleder Jørgen Andersen.

Tekst: Tom Backe

Next article