Home » Borettslag og sameie » Fugl til besvær
Sponset

Det er viktig å forebygge mot fugl før de bosetter seg. Det er nemlig lite du kan gjøre når hekkingen er i gang.

Når fuglelivet starter opp om våren, minner det om nytt liv og en sommer i anmarsj. Vi trekker ut i hagen og på balkongen hvor vi finner frem grillen. Vinduer åpnes og vårlyder slippes inn. Samtidig er dette en viktig tid for våre vingede venner – som noen ganger kan gå på bekostning av utekosen.

Rentokil opplever stor pågang på våren med henvendelser fra folk som er plaget av én spesiell fugl – nemlig måken. Ikke bare bråker de, men de blir aggressive når de forsvarer ungene sine. Måker liker også god mat – mat som vi mennesker ikke ønsker å dele.

Rentokil skadedyrkontroll utfører skadedyrbekjempelse som sikrer og beskytter virksomheter og privatpersoner. Les mer her!

Fredede dyr

– Det som er mest ubehagelig er fugleekskrementer som inneholder bakterier og en sterk syre som ødelegger fasader. Det fester seg i tillegg på balkonger, fasader, biler, fortau og tetter sluk på tak, sier Arne Nese, i Rentokil.

Når måker skal bygge reir og hekke, foretrekker de høye bygninger og flate tak. Andre favorittsteder er balkonger, hyller i fasaden, skorstein og takrenner. Måkene velger seg ut steder der de vet de får være i fred og hvor de får le for vinden. Reirene kan ofte se ut som en flat skål, og bygges av gress og kvister.

Hvis du har problemer med fugler, ta kontakt med Rentokil for en gratis inspeksjon.

Måker er fredede dyr og det er ikke lov å fjerne reir under hekkingen. Plukking av egg og bruk av luftgevær følger strenge regler. Det du derimot kan gjøre, er å forebygge at fuglene slår seg ned på eiendommen din, og det er her våre eksperter kan hjelpe. Vi tar opp temaet nå, slik at du kan planlegge for neste år, fordi det ofte er for sent å fjerne fugler når de først har bosatt seg. Bor du i et borettslag som ikke har tenkt på fuglesikring, ta det opp i neste borettslagmøte.

God kompetanse

Rentokil har mer enn 50 års erfaring med fuglesikring, og har forebyggende samt miljøvennlige behandlingsmetoder som ikke skader fuglen. Ved å sikre godt mot at fugler lander og starter med hekking, slipper du omkostninger som er forbundet med rengjøring og skader som følge av fugleavføring. I tillegg slipper du å irritere deg over bråket som store fugleflokker lager. Ta derfor kontakt med Rentokil for å sørge for at årets problem ikke blir med til neste år.

– Et siste tips er å sørge for lukkede søppelkasser, ettersom fugler har lært seg å overleve i de fleste miljøer på jakt etter mat, avslutter Arne Nese.

Av Siri Kroeze

Neste artikkel