Skip to main content
Home » Borettslag og sameie » Gode råd til borettslag som skal etablere ladeanlegg
Sponset

Hvilket ladeanlegg og hvilken betalingsløsning skal borettslaget gå for? Her gir vi deg noen tips til hvordan dere finner den beste løsningen.

I en jungel av ladeløsninger har borettslag og sameier ofte mange hensyn å ta, som beboernes ønsker, antall ladebokser og tilgjengelig strømnett.

– Snakk med en elektriker, er mitt råd. Elektrikeren har oversikt over hvilke tilbydere som finnes på markedet og ser raskt hva som er den beste løsningen for nettopp ditt borettslag eller sameie, sier Morten Ruud, daglig leder i elektrikerkjeden Elkonor.

Morten Ruud

Daglig leder i elektrikerkjeden Elkonor

Elkonor har elektrikere over hele landet som monterer elbilladere i borettslag og sameier hver eneste dag. De følger utviklingen tett og har til enhver tid god oversikt over hvilke ladebokser og administrasjonsløsninger som finnes på markedet.

Finn nærmeste elektriker på elkonor.no

Elektrikerens guide til borettslag

Slik bør prosessen med å etablere ladeanlegg se ut:

  1. Ta kontakt med flere tilbydere eller en elektriker som har oversikt over markedet.
  2. Aktuelle tilbydere kommer deretter på befaring før de leverer et tilbud på infrastruktur, montering, ladebokser, drift og betalingsløsning.
  3. Styret i borettslaget gir deretter generalforsamlingen en innstilling til vedtak, og beslutningen tas deretter på generalforsamling. Hvis det haster å få på plass en løsning, anbefales det å innkalle til ekstraordinær generalforsamling.
  4. Avtale inngås, og installering og montering starter.
  5. Beboerne får tilbud om å kjøpe ladestasjoner til rabatterte priser i form av en samlebestilling, samtidig som infrastruktur installeres.
  6. Når beboerne er tilknyttet ladeanlegget, går man over i en driftsfase.

Morten Ruud har ett tips til alle borettslag som ønsker å bruke minst mulig tid på ladeanlegget:

– Sørg for at drift og vedlikehold gjøres av én og samme leverandør. Da vil alt gå av seg selv, og beboerne tar selv kontakt med leverandør ved spørsmål. Husk også å søke om støtte fra kommunen! De fleste har gode støtteordninger til ladeanlegg.

Finn nærmeste elektriker på elkonor.no

Tekst: Cecilie Falch-Eriksen

Next article