Home » Borettslag og sameie » Ladesmart – Et enkelt valg for Innlandets største ladeanlegg
Sponset

– Vi la ut et anbud for å kunne velge en framtidig ladeløsning for boligselskapet. Fjordkraft med Ladesmart var klart beste alternativ, forteller Bjørn Erik Hjorth.

De seks boligselskapene i Bryggeriet 1-6 på Hamar deler felles garasjeanlegg. Med 160 p-plasser tilrettelagt for elbillading, representerer de et av de største elbil-ladeanleggene på Innlandet.

Et enkelt valg

Når seks ulike styrer skal gå gjennom tilbudene og bli enig om en felles løsning for elbillading, skulle man tro at det kunne bli vanskelig å bli enige. Det var ikke tilfellet, ifølge Bjørn Erik Hjorth. Han er styreleder for Sameiet Bryggeriet II og Bryggeriet 1 – 2 – 3 Drift SA, og har ledet arbeidet med å etablere anlegget i Bryggeriet 1-6.

– Vi gikk i forhandlinger med Fjordkraft, og fikk en så gunstig avtale at alle styrene i våre seks boligselskaper var samstemte i valg av Ladesmart som ladetjeneste. For oss var det viktig at begge parter hadde en kreativ tilnærming og evnet å tenke nytt for å møte morgendagens utfordringer. Nøkkelen her er samarbeid. Jeg mener Fjordkraft og samarbeidspartner Edvardsen Elektro er svært profesjonelle, framtidsrettede og åpne for å se morgendagens muligheter. Derfor har vi valgt Fjordkrafts Ladesmart sammen med Edvardsen Elektro som leverandør.

– Med Ladesmart har vi fått et system som sparer tid og reduserer arbeidsmengden for oss i styret. Nå fordeles kostnadene automatisk, og hver beboer faktureres direkte, forteller Bjørn Erik Hjorth, styreleder for Sameiet Bryggeriet II og Bryggeriet 1 – 2 – 3 Drift SA.

Ladesmart til både nye og etablerte ladeanlegg

Ladesmart er Fjordkraft sin satsing på elbillading til boligselskaper. Vi leverer både installasjon av nye ladeanlegg, og et administrasjonssystem, Smart kontroll, som kan kobles på både nye og eksisterende anlegg.

– Med Ladesmart har vi fått et system som sparer tid og reduserer arbeidsmengden for oss i styret. Nå fordeles kostnadene automatisk, og hver beboer faktureres direkte, forteller Bjørn Erik Hjorth, som også ser en annen fordel med den valgte løsningen.  

– De fleste med styreerfaring fra boligselskaper vet at samtalen med naboer fort peiles inn på «styresaker». Når Ladesmart håndterer kostnadsfordelingen slipper vi spørsmål rundt dette, og kan heller ha hyggelige hverdagssamtaler med naboene våre.

Ladesmart er en skalerbar løsning beregnet for små og store boligselskap som ønsker å eie ladeanlegget selv.

Anbefaler Ladesmart til andre boligselskap

– Prosessen med å få ladeløsningen på plass har blitt gjennomført på en fin måte. Jeg kan trygt anbefale Fjordkraft og Ladesmart til andre borettslag og sameier.

– Jeg blir oppringt av andre borettslag flere ganger i måneden, og deler min erfaring. På bakgrunn av erfaringene jeg har fått, anbefaler jeg gjerne Ladesmart og Fjordkraft, sier Bjørn Erik Hjorth. 

Les mer om ladesmart

Ortuvann borettslag halverte strømkostnaden med forvaltningsavtale

Ortuvann er et stort borettslag i Fyllingsdalen i Bergen, med 266 leiligheter fordelt på seks lavblokker.

Mens andre borettslag må øke husleien for å dekke strømkostnadene, kan beboerne i Ortuvann borettslag i Bergen ta livet med ro. Der har styret prissikret deler av forbruket med strømavtalen Vintersikring fra Fjordkraft, og oppnådd priser under halvparten av spotpris.

Les mer om Ortuvann borettslag

Neste artikkel