Skip to main content
Home » Borettslag og sameie » Motiver nabolaget til en friskere hverdag med utendørs treningsapparater
Sponset

Se for deg et nabolag hvor den daglige spaserturen avsluttes med noen pushups i frisk luft, eller hvor ettermiddagen benyttes i frisk luft med felles lek for barna og en god treningsøkt for mor og far. Utendørs treningsparker i er vinden som aldri før.

Det å være fysisk aktiv fremmer god helse, gir overskudd og er et viktig veldokumentert virkemiddel for forebygging av flere ulike diagnoser. Nå er det populært med gratis, inkluderende treningsparker i offentlig rom hvor små og store kan boltre seg og utforske kroppens styrke og bevegelighet. Flere borettslag har også sett fordelen av å installere apparater blant sine beboere.

– Treningspark1 har som mål å legge terskelen for trening så lav at til og med de som ikke ønsker å trene, faktisk trener, sier Lars Morten Toftevåg, daglig leder i gründerbedriften Treningspark1.

Lars Morten Toftevåg

Daglig leder i gründerbedriften Treningspark1

Det var etter mange år med store ryggsmerter og et år som sykemeldt at ideen om treningspark ble til.

– Jeg har alltid vært opptatt av trening og aktivitet, og så etter leverandører som kunne bistå med apparater så jeg kunne bygge min egen treningspark etter langvarige ryggsmerter og sykemelding. Jeg fikk kontakt med en leverandør i Tsjekkia og det hele endte med at jeg ble forespurt om å være leverandør. Det har jeg ikke gjort før, tenkte jeg, så det går sikkert bra, smiler den dedikerte gründeren.

Å gjøre en forskjell

Lars Morten jobber offshore i sitt tjuefjerde år, og har to uker på og fire uker av, noe som lar seg kombinere med egen bedrift. Han driver fra hjertet og elsker å være med på å gjøre en forskjell.

– Jeg har vært opptatt av trening og aktivitet i hele mitt liv, og det å kunne tilføre noe som er bra for helsa, er viktig for meg. Å la ungdommen ha en møteplass hvor man kan få ut energien er mer nyttig enn å prøve stoff eller henge på feil steder.

Referanser

Med solide kvalitetsprodukter fra seriøse leverandører har vi realisert flere flotte prosjekter.

Passer for alle

Treningsparker i borettslag fungerer som et sosialt samlingsted, men brukes også flere steder til organisert trening. Nysgjerrighet kan gjøre at man prøver seg litt på apparatene før man eventuelt setter i gang med større treningsprosjekter. Toftevåg forteller at det spesielt er én opplevelse som gjorde inntrykk.

– Jeg var på kurs i Tsjekkia og observerte en eldre herremann som gikk noen runder i treningsparken og prøvde noen av apparatene. Han gjorde enkle øvelser, tilpasset rehabilitering. Når jeg så nøye på han, så jeg at han antagelig hadde hatt slag. Da innså jeg at dette passer absolutt for alle. Vi har til og med levert apparater tilpasset rullestolbrukere.

Gratis, enkelt og sosialt

God samfunnspolitikk, integreringspolitikk og god fattigdomspolitikk, og ingen krav om å ha det siste innen treningstøy. Dette gjør konseptet til noe helt unikt. Det kan dessuten være et sunt sosialt samlingsted i et borettslag.

– Alle kan være med! Barn, voksne, unge og eldre. Det er ingen regler for hva du skal gjøre i apparatene og alt er gratis. Jeg samarbeider med gode entreprenører som monterer, og med et kontaktpunkt så er det hele enkelt. Jeg kan levere tilpassede apparater til hele Norge, og kommer gjerne på befaring for å gi gode råd, avslutter Toftevåg.

Vi ønsker å bidra til en bedre folkehelse. Vi trenger møteplasser som inviterer til spontanaktivitet og lek. Møteplasser som åpner for samskapning og gode opplevelser som gir mestring.

Våre produkter oppfyller de strengeste faglige krav, er testet og godkjent iht gjeldende standarer.

Vårt motto er å skape sunne og aktive nærmiljø

Les mer på treningspark1.no

Av Cathrine Naglestad

Next article