Skip to main content
Home » Borettslag og sameie » Nøkkelfri hverdag til ditt borettslag
Sponset

Nå trenger man ikke lenger være redd for å miste nøklene til leiligheten eller boligen sin. Opplev en ny hverdag med SALTOs all-in-one løsning – Homelok. Her får du adgangskontroll til dine dører med enten digitale nøkler, brikker, kort eller trådløs åpning. Din nøkkelfrie adgangskontroll trenger ingen installasjon av programvare, alt ligger i skyen.

– I borettslag der man har mange fysiske nøkler, må vaktmester eller administrator låse opp for beboerne når de mister nøklene sine. Dette skjer som regel alltid på fredag kveld, humrer Jan Christen Danielsen, salgssjef i Norge for SALTO Systems.

Jan Christen Danielsen

Salgssjef i Norge for SALTO Systems

Dersom vaktmesteren ikke kan komme og hjelpe beboeren, må låsesmed tilkalles for å bore opp låsen, samt skaffe ny nøkkel. Det er både tungvint, kostbart og kan ta lang tid.

– I tillegg til å miste den fysiske nøkkelen, ødelegger man sikkerheten hvis ikke systemnøkler erstattes. Nøkler på avveie kan alltid passe til hoveddør og fellesdører, og det er et problem, understreker Danielsen.

Hybrid-systemer er løsningen

Noen borettslag har allerede adgangskontroll hvor dørene gjerne er kablet, og administrasjon skjer via serverløsning. Slike systemer er ofte veldig kostbare å installere og drifte, noe de fleste borettslag ikke har penger til. Andre løsninger er offlinebaserte med dørbladlesere, men disse krever mye administrasjon.

SALTO Homelok er en helt unik hybridløsning som fungerer både online og offline. Man velger om man vil åpne dørene ved bruk av brikke eller kort, mobilapp eller Apple Wallet.

– Dette er noe som appellerer til nye generasjoner, som gjerne vil ha mer digitale løsninger enn den fysiske nøkkelen, sier Danielsen.

Programvare flyttet ut i skyen

Selve systemet er flyttet ut i skyen, der man slipper installering av software og oppdateringer. Administratoren kan gå inn på nettet eller appen og administrere systemet derfra, samt tildele eller slette nøkler. Dette fungerer både på PC, mobil og nettbrett.

– Dersom en beboer har mistet brikken eller kortet sitt, kan administratoren kjapt sende en digital nøkkel som vedkommende kan bruke via mobilen. Deretter sørger administratoren for at den gamle brikken blir slettet i systemet, så den ikke fungerer på låsene lenger, sier Danielsen.

Beboeren styrer dørene sine selv

– SALTO Homelok er også en veldig god og sikker løsning i dagens samfunn der vi får varer levert på døra, trenger å slippe inn vaskepersonale, rørlegger eller svigermor. Typisk har man ikke lyst til å dele ut nøkler til alle. Derfor gir Homelok beboeren mulighet for å styre dette selv ved å gi ut midlertidige, digitale nøkler, sier Danielsen.

I forlengelsen av dette systemet, vil det fremover også være mulig med tredjepartstjenester som varme- og strømstyring på lik linje som en hjemmesentral.

– Homelok er et system som øker effektiviteten, sikkerheten og reduserer risikoen. Systemet forbedrer bo-opplevelsen og tiltrekker nye beboere, samtidig som driften blir strømlinjeformet, sier Danielsen.

SALTO Homelok

All-in-one smart adgangsløsning for boliger.

Av Marte Frimand

Next article