Skip to main content
Home » Borettslag og sameie » Slik fikk Elveparken sameie et finere uteområde
Sponset

Da Elveparken sameie skulle oppgradere fellesområdene, valgte de å bestille blomsterkasser fra LOG Utemiljø. Målet var å sperre for biltrafikk og samtidig gjøre det fint i borettslaget. 

– Vi har en stund hatt et pågående prosjekt med oppgradering av fellesområdet, og i den forbindelse ønsket vi å sperre for biltrafikk. Dette bestemte vi oss for å gjøre ved hjelp av plantekasser, sier Yngvar Hegrenes. 

Han er styremedlem og ansvarlig for grøntområdet i Elveparken sameie på Torshov i Oslo.

Enkle å flytte

Blomsterkassene skulle plasseres på et lavere nivå i sameiet, der renovasjonsbilene trenger å komme lett til. Det var imidlertid et gjentagende problem at folk satte fra seg bilene sine der og på den måten begrenset arealet. 

– Vi ønsket oss plantekasser som tåler en del, og det var også viktig at de skulle være enkle å flytte om vinteren når det skal måkes. Vi brukte en del tid på å søke rundt etter hva som fantes, og så kom vi i kontakt med LOG Utemiljø, sier han. 

Han forteller at tilbudet derfra kom raskt og leverandøren var veldig på tilbudssiden når det gjaldt design og tilpasning. 

– Vi satte opp de målene som passet for oss, og det var ikke noe problem for dem å skaffe oss det vi trengte, sier han. 

Yngvar Hegrenes

Styremedlem og ansvarlig for grøntområdet i Elveparken sameie på Torshov i Oslo.

Svært fornøyde

Etter en god dialog endte det med at Elveparken sameie bestilte fem blomsterkasser, og de er så fornøyde med både prosessen at de har planer om å utvide med fem kasser til. Også denne gangen fra LOG Utemiljø

– Plantekassene passet fint inn, og de fungerte etter hensikten. Trafikken på fellesområdet er redusert etter at kassene kom på plass, akkurat som vi hadde håpet på, sier han. 

Plantekassene i stål er ifølge Hegrenes lette å flytte med en palletralle, og det er dessuten positivt at de er laget i et materiale som tåler en del. 

– En annen fordel er at de praktisk talt er vedlikeholdsfrie. Vi er med andre ord kjempefornøyde både med leveransen og LOG Utemiljø, sier han.   

Mer farger

LOG utemiljø er en avdeling av LOG AS. LOG AS har siden oppstarten i 1929 vært mest kjent for salg av produkter til Gartnerier, mens LOG Utemiljø, som ble stiftet for ti år siden, er en leverandør for offentlige uterom. 

– Vi kan levere alt til uterommet, både plantekasser, gressfrø, jord, gjødsel, møbler og vanningssystemer, sier Arild Sørlie i LOG Utemiljø

Mye produseres på mål, slik som til Elveparken sameie, og ønsker kundene lakkerte plantekasser, kan de velge farge. 

– Her har det vært en endring de siste årene. Mens en av ti kunder valgte svarte kasser før, er det i dag mange som ønsker plantekasser i andre farger, sier han. 

Norge og Sverige

LOG Utemiljø er landsdekkende og våre kunder er norske og svenske kommuner, anleggsgartnere, kirkegårder, borettslag, hoteller og kjøpesentre, sier han.  

Sørlie forteller at selskapet i fjor inngikk en avtale med OBOS, som gjør at det vil bli større fokus på borettslag fremover. 

– Mitt beste tips til borettslag som ønsker et løft er å satse mer på platekasser og mindre på tradisjonelle bed og beplantning langs vegger. Da er plantene godt beskyttet fra både dyr og mennesker, man kan ha vanningsanlegg som sørger for at plantene vannes etter behov og ugressproblemene vil bli mye mindre. Dette gir et pent uteområde som krever mye mindre arbeid, avslutter han. 

Les mer på log.no.

Av Katrine Andreassen

Next article