Skip to main content
Home » Borettslag og sameie » Valget falt på en løsning som var mer tidsriktig
Sponset

Da kabel-TV og nettavtalen til Presidentgata borettslag på Torshov var i ferd med å gå ut, så styret etter alternativer. Valget falt på HomeNet. De tilbød løsninger som var mye mer i tiden.

– Stort sett fungerte den gamle løsningen, men fra tid til annen opplevde vi klager på at nettet ikke var helt stabilt. Men det viktigste var nok å få på plass et moderne fibernett som kunne takle høye hastigheter. I tillegg er veldig mange av de som bor her unge folk som ikke bruker lineær TV, og som derfor syns det var bortkastet å bruke penger på kanalpakken som de uansett ikke benyttet seg av, forklarer Ragnar Syltevik som er styreleder i Presidentgata borettslag.

Valget falt på HomeNet, en leverandør av fibernett som tilbyr et nett som er like lynraskt for alle uten at prisene differensieres.  Mens andre leverandører som oftest tilbyr betalingsmodeller på internett, hvor kun begrensede hastigheter ligger inkludert i den kollektive avtalen, tilbyr HomeNet hastigheter som er hele 1000/1000 mpbs opp og ned som standard.

Valgfritt om du vil ha TV

HomeNet ønsker å være en fleksibel leverandør. Derfor tilbyr de blant annet kun selve infrastrukturen med fiber og raske linjer som en kollektiv avtale. Dette gjør at beboerne selv kan velge hva de ønsker av tjenester.

– Mange av de som bor her vil bare ha nett, og da betaler de kun for det. De som ønsker kanalpakker til TV-apparatet kan selv velge hvilken leverandør de vil ha, og denne løsningen ga en stor grad av valgfrihet, noe som var midt i blinken for oss, fortsetter Syltevik.

– Med denne løsningen har beboerne fått en langt raskere linje som er inkludert i felleskostnadene. De som ønsker TV-pakke betaler nå for dette selv, mens de som ikke har ønske om TV-pakke totalt sett får mindre kostnader som de selv må ut med, tilføyer han.

Sømløst leverandørbytte

– Jeg følte at HomeNet forsto oss og de tok på seg hele informasjonsstrømmen selv. For eksempel deltok de med informasjon på et beboermøte og ville at alle spørsmål, henvendelser og eventuelle klager skulle gå direkte til dem. Det var en veldig ryddig løsning, for vi i styret har jo ikke kompetanse til å svare på tekniske spørsmål og ville i tilfellet bare henvist beboerne videre uansett. Derfor var dette tidsbesparende både for oss og for beboerne våre, sier Syltevik.

Underleverandøren som sto for selve kablingen var både effektiv og fleksibel. De konsentrerte seg om én og én oppgang, og arbeidet iherdig for å for å bli ferdig med alle leilighetene i tide.

Gamle arbeiderbygårder

Presidentgata borettslag består av fem bygninger, fire- og femetasjes blokker oppført som gamle arbeiderbygårder i teglstein slutten av 1930-tallet. Totalt har borettslaget 231 boenheter som fordeler seg på 17 oppganger. Oppdraget med å legge nye kabler til alle leilighetene og få alle på nett var derfor relativt omfattende:

– Bygningene vi bor i har mange murvegger og det liker ikke trådløse nettverk så godt. Derfor var det en del reaksjoner på litt for dårlig dekning i starten, men her tok HomeNet affære raskt og byttet rutere. Som styreleder får jeg veldig fort tilbakemelding hvis et eller annet i borettslaget ikke fungerer som det skal. Når det gjelder den nye fiberløsningen fra HomeNet fikk jeg noen tilbakemeldinger i starten, men nå hører jeg ingenting. Det tolker jeg dithen at vi har en godt fungerende løsning som beboerne våre er fornøyd med, smiler Syltevik.

Fakta om HomeNet

  • HomeNet og eierselskapet Broadnet har et av de to nasjonale fibernettene i Norge.
  • Bedriften har i dag over 80 000 kunder og fiber i over 90 norske byer, hundrevis av tettsteder og tusenvis av nabolag.
  • HomeNet eier sitt eget nett og kan derfor utfordre alle på hastighet og tjenester. Dette gir kundene fantastiske muligheter på TV og internett.
  • HomeNet sin filosofi er at styret i et boligselskap ikke har ansvaret for å underholde beboerne i deres egen stue. Styret bør stå for infrastruktur og beboerne bør selv kunne velge hva de ønsker av tjenester.

Av Tom Backe

Next article