Skip to main content
Home » Sikkerhet » En effektiv løsning mot innbrudd og tyverier
Sikkerhet

En effektiv løsning mot innbrudd og tyverier

Overvåkingskamera
Overvåkingskamera
Foto: Getty Images

Etter en rekke tyverier fra garasjeanlegg og boder, valgte Solhellinga borettslag å etablere kameraovervåking basert på en leieavtale som inkluderer vedlikehold. Nå kan de følge med anlegget fra en laptop eller mobil, uansett hvor de måtte befinne seg i verden.

Styret og beboere i Solhellinga 1 Borettslag hadde sett seg grundig lei av tyverier.

− Vi har en åpen løsning med en stor carport under to blokker. Vi hadde en del tilfeller hvor beboere ble frastjålet bilskilt, i tillegg til at det har vært innbrudd i bodene, hvor en del ting ble båret ut via garasjeanleggene, forteller Tom Atle Gyring, styreleder i Solhellinga 1 Borettslag.

Valgte en skytjeneste

Fremfor en fast server, så valgte borettslaget en såkalt skytjeneste, som alle i styret har tilgang til.

− Vi kan sjekke kameraene live eller gå inn og sjekke opptakene, uansett hvor vi er i verden, bare vi er tilknyttet internett. Det er veldig oversiktlig og greit. Disse videoopptakene blir lagret i en uke før de blir overspilt, så hvis noe har skjedd, kan vi spole tilbake gjennom siste uka, forteller styrelederen.

Oppnådde resultater

Borettslaget valgte å leie utstyret, fremfor å kjøpe det. Det er billigere, og Stanley Security, som har levert anlegget, erstatter eventuelle skader.

− Vi slipper merkostnader dersom noe skulle bli borte eller gå i stykker. Sameiet ved siden av oss valgte en løsning med kjøp, hvilket de er godt fornøyd med. Men i tillegg til å ha en fysisk server, som de må inn på et eget rom for å sjekke opptakene av, så har de også vært nødt til å erstatte et kamera som er blitt borte. Det syntes vi var litt tungvint i vår tekniske tidsalder. Naboene, som har hatt overvåking i cirka halvannet år, har merket en tydelig bedring når det gjelder
tyverier. Vi forventer å få samme effekt i vårt borettslag, sier Gyring.

− Kameraovervåkingen skal bidra til tryggere omgivelser for våre beboere og mindre problemer med tyverier og innbrudd. I tillegg er tjenesten moderne med enkel tilgang til bilder, og inkluderer vedlikehold. Dette gjør at vi er svært fornøyde med løsningen fra Stanley Security, avslutter styreleder Tom Atle Gyring, som trygt kan anbefale dette til andre.

[email protected]

Next article