Skip to main content
Home » Styrearbeid » Fibernettet gir alle i borettslaget lynraskt internett
Styrearbeid

Fibernettet gir alle i borettslaget lynraskt internett

Borettslaget ønsket seg lynraskt internett til god pris. Flere leverandører ble vurdert før de landet på HomeNet.

– For vårt borettslag var det viktig å finne en fiberleverandør som kunne levere lynrask hastighet til en overkommelig pris. Vi håpet også å finne en som ville ta hoveddelen av byggekostnaden på fibernettet, ettersom det vil koste noen millioner, sier Christian Kongsvik. Han er styreleder i Rustad Borettslag. Beboerne i Rustad Borettslag var også opptatt av å få en løsning av høy kvalitet.

«Punkt til punkt»-fibernett

Her kunne HomeNet hjelpe.

– HomeNet var villig til å bygge et «Punkt til Punkt» fibernett for oss. Dette er løsningen Google anbefaler, og er for Rolls-Roycen å regne når det kommer til fiber, sier Kongsvik.

Hver enkelt leilighet får da en dedikert fibertrådlinje hele veien fra leiligheten til sentralen.

– Det innebærer at selv om naboen min driver serverpark i leiligheten sin, blir ikke nettet mitt tregere, sier han, og legger til at konkurrenten til sammenligning kunne tilby en GPON-fiberløsning på sitt nett.

– Dersom naboen bruker full kapasitet i en GPON-løsning, risikerer du å sitte igjen med en netthastighet på 31 Mbit/s selv om du betaler for 500 Mbit/s. Dette kommer av at med GPON så deler 16, 32 eller 64 den samme 1000 Mbit/s -linjen, sier han.

Valgmuligheter

HomeNet tilbyr bredbånd både via ADSL, VDSL og fiber til privatmarkedet, og tilbyr også valgfri TV-løsning til fiberkundene via sine partnere. Per i dag har 80 000 kunder valgt HomeNet som leverandør av bredbånd.

For borettslag vil en kollektiv avtale gi best pris, og borettslagene kan i likhet med andre privatkunder velge fiber med eller uten TV-pakke.

HomeNet tar seg av hele installasjonen, og borettslaget får fibernettet kostnadsfritt etter avtaleperioden.

Med en fast kontaktperson er det også lettere å opprettholde en god dialog mellom borettslag og fiberleverandør.

Sømløs overgang

Flere leverandører ble vurdert i prosessen, men da HomeNet både leverte det beste og raskeste fibernettet var valget enkelt.

– I tillegg tok de seg av både byggeprosessen og kostnadene, og borettslaget sparer rett over 1,4 millioner kroner i løpet av avtaleperioden, sier Kongsvik.

Helt fra begynnelsen hadde borettslaget en god dialog med leverandøren. De ble enige om fremdriftsplan, installasjonsdato og signerte kontrakten, og deretter tok HomeNet seg av hele prosessen.

­– Vi hadde for øvrig en sømløs overgang der alle hadde TV og nett fra tidligere leverandør helt frem til byttedatoen, sier han.

Billig og bra

Med HomeNet har Rustad Borettslag kun avtale om fiber, men fiberleverandøren satte dem i kontakt med Riks TV, som har levert en kollektiv IPTV-pakke med kostnadsfri opptaksdekoder til alle beboere.

– Fibernettet har fungert knallbra helt fra begynnelsen. Jeg har ikke registret noe nedertid overhodet, og ekstra positivt er det at jeg har 1000 MB/s hastighet inntil min leilighet. Det er nesten utrolig, og prisene er lavere enn tidligere leverandør tok for 100 MB/s. Kommunikasjonen har også vært god i ettertid, og HomeNet har løst de få sakene som har vært på en rask og god måte, avslutter Christian Kongsvik.

Om HomeNet

HomeNet og eierselskapet Broadnet har et av de to nasjonale fibernettene i Norge. Bedriften har i dag over 80 000 kunder og fiber i over 90 norske byer, hundrevis av tettsteder og tusenvis av nabolag. HomeNet eier sitt eget nett og kan derfor utfordre alle på hastighet og tjenester. Dette gir kundene fantastiske muligheter på TV og Internett.

Av Katrine Andreassen, [email protected]

Next article