Home » Styrearbeid » Sitter du i styret i et boligselskap bør du ikke gå glipp av dette
Styrearbeid

Sitter du i styret i et boligselskap bør du ikke gå glipp av dette

I år er det tredje gang Bolig2018 arrangeres i Norge. Bolig2018 er messen hvor styremedlemmer i borettslag og sameier treffer viktige leverandører og skaffer seg nyttig informasjon om mange boligrelaterte tema.

– I løpet av høsten arrangerer vi minimesser i Tromsø og Bodø i nord og ytterligere seks steder på Østlandet. Målet er å skape en effektiv møteplass der bransjeekspertene treffer styremedlemmer i borettslag og sameier, i tillegg til gårdeiere som leier ut leiligheter, sier Julia Josefsson som er eventkoordinator for Bolig2018.

Til alle messene kommer det leverandører innenfor mange ulike fagfelt. Noen står kun på stands, mens andre holder foredrag om alt fra innglassing av balkonger, rørfornyelse, modernisering av heiser, balansert ventilasjon, alternative energikilder som solceller og hvordan man best kan sørge for lading av el-biler i store garasjeanlegg.

– Vi er opptatt av at vi skal favne vidt slik at vi blir mest mulig aktuelle for flest mulig av de som besøker oss. Da kan alle finne temaer, produkter, løsninger eller tjenester som de ønsker å få mer informasjon om, fortsetter Josefsson.

Noen effektive ettermiddagstimer

Messene arrangeres kun èn ettermiddag på hvert sted. Litt avhengig av hvor starter messen klokken 16 eller 17, og avsluttes klokken 20. I løpet av denne perioden blir det også servert mat og drikke.

– Styremedlemmer i borettslag og sameier har fått tildelt rollen sin for å ta gode, veloverveide beslutninger. De skal sørge for at styret arbeider på en måte som er kostnadseffektiv og at de forvalter eiendommene på best mulig måte. Da trenger de kunnskap, og det kan de få på denne messen. Arrangementet tar bare noen få timer, det er helt gratis og vi regner med at vi får svært mange besøkende, sier Josefsson.

I tillegg til at man kan treffe mange aktuelle leverandører å knytte personlig kontakt med, blir det også rikelig anledning til å diskutere med andre styrerepresentanter som man treffer på Bolig 2018, og å dele sine erfaringer med dem.

En nøytral markedsplass

Leverandørene som deltar på minimessen får en veldig god anledning til å fortelle om nye trender og gode løsninger.

– Bolig2018 er en nøytral møteplass, siden man hverken er hjemme hos kjøperen eller i leverandørens lokaler. Den direkte personlige kontakten man kan få på en slik messe er veldig sterk, og siden leverandørene vet at de treffer en veldig viktig målgruppe vil de også strekke seg langt for å gi gode råd, forklarer hun.

Påmelding

Hvis du sitter i et styre i et område der Bolig2018 arrangeres, er sjansen stor for at du blir oppringt med forespørsel om du vil delta. Noen innbydelser går også ut via mail, sms eller i posten. Hvis du ikke mottar noen innbydelse kan du få mer informasjon og melde deg på via nettsiden bolig2018.no

Her finner du også informasjon om dato og sted for de ulike messene.

Av Tom Backe, [email protected]

Neste artikkel